fredag 21 september 2012

Barnkläds angst

Gick runt på köpcentret här om dagen för att få köpt lite varma kläder åt Linnea och blev nästan illamående av allt funderas. För det första är det ju helt otroligt dyrt med vinterskor och vinterhalare åt dessa små människor. Hur kans det kosta så otroligt mycket?? Nästan 800kr för ett par vinterstövlar, som ju kommer vara för små nästa vinter, och 1300kr för en halare. Man kan ju dessutom inte köpa det billigaste eftersom det inte är lika bra. Skorna skall vara vattentäta, men samtidigt andas så att de små fötterna inte blir kalla. Halaren skall vara vindtät och vattentät, varm och skön att ha på sig. Beställde både skor och halare på nätet, men efter en dag skickade jag allt tillbaka. Kom på att vi ju hade fått en halare av en PK jobbat med. En med uttagbart foder, så den kan användas redan nu då det inte är så kallt, och senare när det är kallare. Men jag vill ju såklart att Linnea skall få det bästa, så tänkte att den inte var tillräckligt bra och varm. Men så började jag fundera på hur mycket hon sist och slutligen kommer att vara ute när det är så där äckligt kallt som det kan vara om vintern, och det är ju inte så mycket, i alla fall inte ännu den här vintern. Ringde dagiset för att höra med dem och de sade att barnen hällst skall ha stickade vantar eftersom de där tjocka varma vantarna är opraktiska på dessa små eftersom de inte kan hålla något i händerna då. Hon menade att den halaren vi har nog skall vara tillr¨cklig. Så har alltså sparat 1300kr. Skorna skickade jag också tillbaka eftersom de jag hade beställt var rosa, och halaren vi har nu är röd. Så nya skor behöver hon ju till vintern, men en ny halare satsar vi nog inte på fören till nästa vinter. Tänkte dessutom försöka vara fiffig och köpa en halare till nästa vinter så fort all vinterrea börjar. Smart, eller hur?!

Fast så här fin skulle Linnea annars ha varit denna vinter, men nu får det bli till nästa vinter istället.



2 kommentarer:

  1. Ja usch det är otroligt dyrt med kläder, speciellt vinter kläder och skor! Jag köpte förra vintern en vinterhalare åt ebba på 50 % rea (lönar sig att köpa då man fyndar på rea), men nya skor måste vi också skaffa!

    SvaraRadera
  2. Hey hey, Therese har akkurat fått babyen, så har derfor ikke fått vært der og hentet dressen ennå. Skal dit på baby besøk snart og da får jeg hentet reima dressen min, slik at du kan få prøvd den på Linnea. Den passet i allefall Amalie og Simone når de brukte størrelse 80-86. Passer den kan du få låne den.

    SvaraRadera