söndag 4 mars 2012

Länge sedan sist!

Det är en tid sedan min senaste uppdatering vilket betyder att jag har en del att uppdatera nu.

Till att börja med har vi varit på stugan på fjället från söndag till fredag. PK började sin pappaledighet och jag hade några dagar semester före jag börjar jobba så vi passade på att vara några dagar på fjället och bara slappa och njuta av livet. Egentligen skulle vi åka hem på torsdag eftersom Linnea har babysimning på torsdagar. Vi packade allt ut i bilen, städade stugan och styrde kosan hemåt, men efter bara fem minuters körande kom den där bekanta stanken från baksätet och vi måste stanna för att byta blöja på stinklisa. När det var överstått och vi igen satt i bilen så såg vi frågande på varandra. Solen sken varm och skön från en klarblå himmel. Kunde inte se ett ända måln. Skulle vi verkligen skippa en så härlig dag på fjället för att vara inne i en simmhall i 30 minuter. Svaret blev helt enkelt nej. Så vi svängde om, packade ut allt ur bilen och njöt av en härlig dag i solen.

Orsaken till att vi måste åka hem på fredag var att vi på lördag morgon skulle åka till Falköping. Och varför skulle vi det? Jo, det är nämligen så att vi har fått en ny familjemedlem, Pepsi. Hon är en nio veckor gammal Staffordshire bullterrier valp som nu bor hos oss eftersom livet med bara ett barn har gått så galant så behövde vi en utfodring. Skämt och sido. Egentligen tror jag inte att varken PK eller jag var klara över att vi skulle ta en ny hund så fort, men eftersom en av oss är hemma med Linnea så är ju tidspunkten perfekt. Det hela började med att jag kollade lite på nätet emellanåt utan någon direkt baktanke, men hittade inte "vår" valp. Men så en dag var hon där, lilla Pepsi med sina bröder. Så följande dag singde jag så fort jag tycket att det inte var för tidigt för att prata med uppfödarna. Allt verkade så bra och rätt på något vis så samma veckas lördag åkte vi i 4,5 timmar till Falk¨oping för att se det lilla undret. Vi var ju solda direkt. Uppfödarna Ulrika och Tony var jätte trevliga och vi fick direkt en god kontakt. Så igår åkte vi igen iväg till Falköping för att hämta hem vår nya familjemedlem. Resan hem gick otroligt bra, bättre än vi någonsin vågat tro. Pepsi var lugn och snäll och sov nästan hela vägen hem. Väl hemma sprang hon runt och inspekterade sitt nya hem och verkade nöjd. Även natten gick förvånansvärt bra. Lite vaken var hon emellanåt och till sist fick hon komma upp i sängen eftersom jag var rädd för att hon skulle få kallt. Har idag "lånat" ett av Linneas fårskinn så att Pepsi skall ha det varmt och skönt. Linnea, som har varit i Hokksund hos sina farföräldrar, kom hem idag och blev ju jätte glad när hon fick se Pepsi. Men lite skrik har det ju nog redan varit eftersom Linnea nog tyckte att Pepsi var lite onödigt påträngande och sen var det Pepsi som tyckte att Linnea var lite påträngande. Men för övrigt har det gått jätte bra. Linnea hittade förstås vattenskålen ganska fort, så kan nog vara att hon blir lite blöt emellanåt¨när man inte märker att hon är där, men det är ju bara vatten som tur är.


Några "olyckor" har Pepsi haft inne, men för det mesta har hon kissat och kackat ute, stolt! Visst kommer det att vara tufft med både barn och hund, men så kommer de två ha så otroligt mycket roligt tillsammans också. Tror detta kommer gå riktigt bra!








3 kommentarer:

  1. Mycket trevligt skrivet. Vad roligt att resan hem gick så bra. Och att Linnea blev så glad.
    Vi önskar er verkligen lycka till och hoppas att vi kan ses i sommar under vår semester.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt har gått mycket bättre än jag vågat tro. Pepsi är så otroligt snäll och lyssnar på oss. Helt enkel en fantastisk hund. Tusen tack till er!

      Radera
  2. hon är så söt....<3

    SvaraRadera